Vrijwilligerswerk bij Avoord

Waarom kiezen zorgverleners voor een baan in de zorg? Wat drijft hen? En welke uitdagingen ervaren ze? Verschillende medewerkers van Avoord vertellen over hun baan, hun ambities en de bijzondere dingen die ze meemaken op de werkvloer. Vandaag zijn Monique Broeren en Ancella Knoop aan het woord. Zij zijn Coördinator vrijwilligers en welzijn bij Avoord.

Lees het verhaal

huiskamer vrijwilligster

Huiskamer Achtmaal: 'Ik geniet van het contact met de bezoekers' Achtmaal - Ontmoeting, gezelligheid en contact. Daar draait het om bij de Huiskamer Achtmaal. Deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van vierden het 12,5 jaar jubileum van het ooit door Stichting Welzijn Zundert (SWZ) in het leven geroepen initiatief. Nu valt de huiskamer onder Surplus Welzijn. Josepha Vermeiren draait al sinds de start van de Huiskamer Achtmaal mee als vrijwilligster en viert daarmee ook persoonlijk een 12,5 jarig jubileum.  'Met mijn moeder, die heel oud is geworden, heb ik altijd veel leuke dingen gedaan. Na haar overlijden miste ik het contact met ouderen. Nadat ik een informatieavond had bezocht, leek het destijds nieuwe inititief Huiskamer Achtmaal mij wel leuk en heb ik me als vrijwilligster aangemeld. In het begin organiseerde de zorgaanbieder Avoord de activiteiten, in samenwerking met SWZ. Dat was fijn: alles stond klaar, de vrijwilligers konden zó met de activiteiten aan de slag. Door bezuinigingen echter werd het aantal uren vanuit Avoord steeds verder afgebouwd en moesten wij als vrijwilligers uiteindelijk zelf de activiteiten gaan houden en hiervoor op de inkopen doen. Wat dat betreft is er veel op de schouders van de vrijwilligers terechtgekomen. Ik vind het vrijwilligerswerk echter harstikke leuk. Je bouwt toch een band op met de bezoekers. Die worden overigens steeds ouder. De oudste is nu 96 jaar, de jongere bezoekers zijn al halverwege de tachtig. Soms zie je bezoekers achteruit gaan: dan zijn ze niet meer zo helder of lichamelijk niet meer in staat om te komen. En we hebben natuurlijk te maken met overlijdens. Ook dat is niet altijd gemakkelijk. Ik geniet echter van het contact met de bezoekers. Hen een gezellige dag bezorgen, daar draait het om. Soms moppert er wel eens iemand, maar ze komen hier blij binnen en gaan dan ook weer blij weg. Ze leven er echt naartoe. De vrijdag is wat dat betreft heilig.''

Lees het verhaal

Stemmen en Automaatje

Mevrouw Tsang (97) kan stemmen dankzij AutoMaatje Ad: ‘Zonder auto kom je hier nergens’

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

ANWB automaatjes

Vrijwilliger Peter is sinds 17 mei vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje. Hij rijdt al vanaf 2008 als vrijwillig chauffeur. “Dat deed ik eerst voor stichting Welzijn Zundert. En nu heb ik alweer zo’n 50 ritten voor ANWB AutoMaatje achter de rug. Het bevalt mij prima. Ik heb een aantal vaste ritten en verder is het hoe het mij uitkomt. Het wordt goed geregeld. Zo wordt op tijd aangegeven hoe laat mensen opgehaald moeten worden. De ritten zelf zijn vaak gezellig. De meeste mensen maken graag een praatje en ze zijn blij dat het vervoer goed geregeld is.”

Lees het verhaal

Dagboek Mantelzorger

Dagboek van een mantelzorger (16) Donkere December Dagen

Lees het verhaal

89 jarige vrijwilligster

De 89-jarige Anneke Snepvangers is de oudste vrijwilliger in Nonnekeshof en steekt graag de handen uit de mouwen. “Ik heb het goed naar mijn zin.”

Lees het verhaal

Begeleider statushouders

Trudy (66) begon zes jaar geleden met haar vrijwilligerswerk voor statushouders. Ondertussen is het niet meer uit haar leven weg te denken en zet zij zich in voor gezinnen van statushouders in de gemeente Zundert.

Lees het verhaal