csrf
Zundertvoorelkaar logo
Zundertvoorelkaar

Contactmaatje

Bernadette (79 jaar) woont in het centrum van Zundert. Ze zou het leuk vinden om samen met iemand eens koffie te drinken, naar het terras te gaan, samen te wandelen, ergens naartoe rijden, naar het bos gaan, etc. Even het sociale contact zal haar goed doen. Ben jij het contactmaatje voor Bernadette? Voorkeur: de ochtend op een ma, wo of do. Andere dagen, tijden of momenten kan ook zeker besproken worden. Hoe vaak: in overleg

Lees meer

structureel

Zundert

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Bernadette (79 jaar) woont in het centrum van Zundert.
Ze zou het leuk vinden om samen met iemand eens koffie te drinken, naar het terras te gaan, samen te wandelen, ergens naartoe rijden, naar het bos gaan, etc.
Even het sociale contact zal haar goed doen.

Ben jij het contactmaatje voor Bernadette?

Voorkeur: de ochtend op een ma, wo of do.
Andere dagen, tijden of momenten kan ook zeker besproken worden.
Hoe vaak: in overleg

Praktische informatie

Locatie

Zundert

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Surplus Welzijn Zundert

Zundert

Heb je even Buurt tijd?

Surplus Welzijn Zundert

Henk, bijna 93 jaar oud uit Zundert zou het leuk vinden om eens met iemand te buurten.  Die het leuk vind om eens langs te komen (hoe vaak en wanneer allemaal in overleg of afspreken) en het te hebben over het actuele nieuws, over vroeger of bijvoorbeeld over bepaalde sporten of welk onderwerp dan ook. Of met goed weer samen een rondje buiten wandelen.  Henk heeft een brede interesse, heeft een makkelijk praatje en weet hoe hij een gesprek moet voeren.  Hij leest elke dag de krant, kijkt het nieuws en volgt sport en probeert elke dag een rondje te wandelen. Vroegere hobby van eigen groente en fruit kweken, het buitenleven en dieren is er. Henk is nog erg fit, pienter, en zeer goed van geest.  Wel gebruikt hij de rollator buiten voor de extra power! ben jij het maatje voor Henk?

Structureel
Zundert

Goede vriendschap

Surplus Welzijn Zundert

'Ik zoek een goede vriendschap, iemand die ook wil genieten van het leven!' Gerard (78 jaar) zou het fijn vinden om met iemand een goede vriendschap op te bouwen. Iemand die houdt van een goed gesprek, kopje koffie/thee wil drinken, samen er op uit, zolang het maar gezellig is. Voor Gerard is het 'zijn' al goed. Gerard is sociaal, eerlijk en in voor een praatje. Hij staat altijd voor een ander klaar en is bereid om je te helpen. In de zomerperiode genieten van het buitenweer op een terras met een lekker verkoelend drankje doet Gerard ook altijd goed. Gerard kijkt en volgt graag sport. Hij heeft kennis en ervaring in groot transport en hard werken met de handen. Ben jij ook op zoek naar een vriendschap? Om met iemand samen op te trekken als vrienden? Dan ben jij mogelijk de match voor Gerard!

Structureel
Zundert

Gezellig gezelschap / verhaal kwijt

Surplus Welzijn Zundert

Miranda (76) uit Rijsbergen zoekt een maatje waar gezelligheid voorop staat. Samen een kopje koffie drinken, kletsen, een wandeling maken, ergens naartoe etc. het maakt haar niets uit! Ze wordt geopereerd en kan daarna juist het gezelschap extra goed gebruiken. Miranda is een sociale vrouw die graag in gesprek is. Ze denkt graag mee over de invulling. Miranda is zoals ze zelf zegt een gemakkelijk persoon. Daarnaast vindt Miranda het ook fijn om met iemand haar verhaal te kunnen delen. Ben jij de persoon die met Miranda eropuit wil gaan? of een gezellig praatje wil houden? Jullie bespreken samen wat de wensen zijn, zodat het voor allebei leuk is! Wanneer en hoe vaak? Alles is goed en in overleg te bespreken. Wekelijks of per 2 weken of maandelijks? Of juist in contact via telefoon om af te stemmen wat uitkomt of juist met goed weer? Voor Miranda is alles prima!

Structureel
Zundert

Kortdurende klusjes

Surplus Welzijn Zundert

Mevrouw Bosch* (84) uit Zundert probeert zoveel mogelijk nog zelf(standig) ondanks haar gezondheid en fysieke gesteldheid. Helaas geldt dat niet alles zelf nog gedaan kan worden, maar met een (eenmalige) helpende hand en sommige dingen samen op te pakken, lukt dat wel. Het gaat puur om praktische hulpvragen van mevrouw, voor haar hoeft het geen sociale gelegenheid te zijn. Er zijn meerdere klussen, maar mevrouw staat er voor open dat de klussen ook opgedeeld kunnen worden en uitgevoerd door meerdere personen. Ook al kies je voor 1 klus of taak, daarmee maak je mevrouw al blij! 1. Boodschappen doen (samen). Denk hierbij aan het halen van een karretje of mandje en het duwen hiervan. Mevrouw weet zelf welke boodschappen zij nodig heeft. Dit zijn vaak kleine boodschapjes. 2. Benzine tanken in België (samen). Denk hierbij aan het plaatsen van de slang. Jullie kunnen eventueel samen rijden in haar auto; zo kan zij daarna zelf betalen. 3. Vuilniszakken naar depot brengen in de buurt van haar woning. Ze kan zelf de volle vuilniszakken niet meer dragen. Dit kan eenmalig / structureel op een afgesproken moment. Of als je in de buurt woont dat je die van haar mee kan en wil nemen. 4. glas wegbrengen. 5. eenmalig klusje in huis wanneer ze iets heeft; denk aan lamp vervangen, iets afhalen van een hogere plank. Een optie is dat zij bepaalde klusjes kan opsparen als dat beter uitkomt. Spreekt één of meerdere klusjes jou aan? Dit kan eenmalig zijn, structureel of eens in de zoveel tijd. Klusjes verdelen kan zeker ook. Wanneer? Dat maakt voor mevrouw niet uit. Dit kan in overleg. Tijd? Gezien mevrouw de tijd nodig heeft om zich klaar te maken in de ochtend, komt vroeg in de ochtend niet goed uit, maar verder kan alles in overleg. Einde van de ochtend, middag of avond. *fictieve naam

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Zundert

Rondje met de hond

Surplus Welzijn Zundert

Laat jij de hond van mevrouw uit? In het dorp Rijsbergen woont mevrouw Van den Ven*. Zij zoekt voor specifieke momenten iemand die haar kan helpen met het uitlaten van de hond. Die specifieke momenten zijn alleen kort nadat zij chemo heeft gehad. Zij is op die momenten zo uitgeput dat zij niet in staat is om haar hond uit te laten. Dit gaat maar over een paar dagen en dan gaat het wel weer. De hond is een kruising van een poedel en een Cairnterriër. Het is een lieve hond. Wie houdt er van honden en vindt het niet erg om een rondje te lopen met de hond van mevrouw Van de Ven? Dit kan ook met meerdere mensen. Je kan het ook afwisselen. Zorg jij dat de hond even zijn rondje kan maken? Neem dan contact met ons op! Wanneer en hoe vaak? in overleg met mevrouw. *fictieve naam. Echte naam is bij ons bekend.

Eenmalig
Jongeren
Zundert

Weekend tijd?

Surplus Welzijn Zundert

Lola (97 jaar) uit Zundert, een echte Zundertse, woont in het centrum van Zundert in een leuk appartement. Ze zoekt een fijn iemand die met haar een spelletje wil doen, een (kleine) wandeling wil maken (met rollator) of een praatje wil houden. Voorheen was mevrouw actief betrokken bij activiteiten zoals kaarten, maar door haar leeftijd lukt het haar niet meer. Het is te druk en te veel. Om dat lege gevoel en de lange dagen van het weekend te doorbreken zou ze het fijn vinden als iemand op een vrijdag, zaterdag of zondag kan langskomen. Dag, tijden en frequentie ( hoe vaak ) maakt helemaal niet uit, alles is in overleg mogelijk. Wat bij jou uitkomt! Dat telt! Ben jij het maatje voor Lola?

Structureel
Zundert

Kilometer vreter!

Surplus Welzijn Zundert

Word jij onze nieuwe chauffeur? Als chauffeur op de BoodschappenPlusBus rijdt u de klanten vanaf het huisadres naar wisselende bestemmingen in Zundert en wijde omgeving en brengt hen daarna weer thuis. U vervoert de klanten bijvoorbeeld voor een middagje winkelen, een bezoekje aan een museum of u brengt de klant naar een bank of postkantoor. U bent niet alleen chauffeur, ook begeleiding is een onderdeel van de functie. Denk bijvoorbeeld aan een rit naar de supermarkt waarbij u ook mee de winkel ingaat. Als chauffeur heeft u met diverse mensen contact en een afwisselende dag invulling. Chauffeurs noemen dat samen met de waardering van de klanten de fijnste aspecten van het werk. In de bus is plaats voor maximaal 7 klanten en een begeleider. De chauffeur beschikt over een geldig B-rijbewijs en over ruime rijervaring. U bent stressbestendig, hebt een goed concentratievermogen en een goede gezondheid. U beschikt over een redelijke conditie en bent in staat rolstoelen en rollators stevig te verankeren of vast te zetten in de bus. Daarnaast is het belangrijk dat u geduldig en sociaal bent, zowel ten opzichte van de klanten als in het verkeer. Wanneer: Dinsdag van 08.30 tot 17.00 of alleen een dagdeel mag ook.

Structureel
Zundert

Is Nederlands jou goedste vak (Taalmaatje)

Surplus Welzijn Zundert

Het project taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Hiermee vergroot je de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers, zodat zij gemakkelijker hun weg vinden in de samenleving. De activiteiten van een vrijwilliger taalmaatjes zijn heel divers zoals: • woordenschat vergroten en spreekvaardigheid verbeteren • samen gesprekken oefenen, zoals bellen naar de tandarts om een afspraak te maken • leesvaardigheid verbeteren • ondersteunen bij huiswerk/examen als de deelnemer een cursus Nederlands volgt • samen een activiteit ondernemen, zoals boodschappen doen in een supermarkt of naar de bibliotheek Als taalmaatje kun jij het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week of per maand (dit bepaal jij zelf) geef je iemand de kans om zijn of haar Nederlandse taal te verbeteren in de praktijk. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Help dan mee!

Structureel
Jongeren
Zundert

ANWB AutoMaatje

Surplus Welzijn Zundert

ANWB AutoMaatje is een uitkomst voor inwoners van de gemeente Zundert die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Het werkt heel eenvoudig. Als chauffeur rijd je minder mobiele mensen naar de plaats van bestemming in je eigen auto. Het kunnen korte ritten zijn binnen gemeente Zundert zoals naar de kapper, het ziekenhuis of de markt. Het kunnen ook langere ritten zijn buiten gemeente Zundert. De vrijwilligers doen dit tegen een geringe onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer. Als chauffeur kun je zelf bepalen op welke dagdelen je zou willen rijden en je kunt bij elke rit bepalen of het jou uitkomt. Het zijn veelal ouderen die erg blij zijn met AutoMaatje. Door een ritje wat gereden wordt door de chauffeur kunnen zij weer zelfstandig deelnemen in de maatschappij en meer uit huis komen. Als chauffeur maak je voor hen echt het verschil! JIJ… • Hebt een geldig rijbewijs (B) • Bent in het bezit van een auto • Kunt een VOG overleggen met Heb je vragen en/of interesse neem dan contact op met Jessica van Surplus.

Structureel
Jongeren
Zundert

Groene vingers gezocht

Surplus Welzijn Zundert

Houd jij van tuinieren? Help je graag een ander? Dan zijn wij op zoek naar jouw groene vingers en hulp! Voor sommige mensen lukt het niet meer om (alleen) de tuin bij te houden. Met bepaalde en kleine tuinaanvragen kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning. Je kunt dan denken aan grasmaaien, onkruid wieden, planten water geven en eventueel snoeiwerk? Jij als vrijwilliger bepaalt of dit uitvoerbaar is. Ben jij de groene held die wij zoeken? Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Zundert

Mobiliteitsconsulent

Surplus Welzijn Zundert

Maak iemand wegwijs in het OV Reis je wel eens met de bus of trein? En lijkt het je leuk aan mensen uitleg te geven hoe ze gebruik kunnen maken van het OV? Wordt dan Mobiliteitsconsulent! Wat doet een Mobiliteitsconsulent? Als iemand in jouw dorp of stad zich bij jouw gemeente meldt met een vervoersvraag dan kan de gemeente die persoon naar jou doorverwijzen. Je maakt dan met elkaar een afspraak bijvoorbeeld bij deze persoon aan huis, waarbij je samen verkent hoe zijn of haar persoonlijke vervoersbehoefte eruitziet. Vervolgens geef je advies welke lokale vervoersmogelijkheden er zijn waar hij of zij gebruik van kan maken. Het kan voorkomen dat een hulpvrager het fijn vindt om samen me jou een eerste busrit te maken om te ervaren hoe alles praktisch in zijn werk gaat. Elke mobiliteitsconsulent beschikt voor dit doel over gratis buskaartjes (probeerkaartjes). De keer daarop kan hij/ zij zelfstandig een busreis ondernemen. Mensen met een vervoersvraag zijn veelal senioren die niet zo bekend zijn met het OV. Maar het kunnen ook jongeren zijn met een verstandelijke beperking die graag zelfstandig willen reizen, maar het moeilijk vinden hoe ze bijvoorbeeld met het OV van huis naar school moeten reizen. Wie zoeken we? Belangrijk is dat je iemand bent die goed kan luisteren en gerichte vragen stelt zodat je een goed beeld krijgt van de vervoersbehoefte van een persoon. Daarnaast is het voor de hulpvrager fijn dat je rust uitstraalt en geduld hebt. Het komt vaak voor dat je iets meerdere malen moet uitleggen voordat het echt goed begrepen wordt. Training Als nieuwe mobiliteitsconsulente krijg je een korte training van 1 dag zodat je goed voorbereid bent op je taak, op kennis en vaardigheden. Kost weinig tijd – wel mooi resultaat! Mobiliteitsconsulent zijn is verre van intensief. Je wordt zo af en toe via de gemeente benaderd om iemand op weg te helpen in het openbaar vervoer. Het leuke is dat je in korte tijd een mooi resultaat boekt wat veel voldoening geeft. Na jouw uitleg kan die persoon voortaan zelfstandig op pad, komt op andere plekken, beleeft nieuwe dingen en blijft sociaal actief. Onderzoek toont aan dat dit alles superbelangrijk is om zowel mentaal als fysiek gezond te blijven.

Structureel
Jongeren
Zundert

Wie met ons wil naar buiten gaan.........

Surplus Welzijn Zundert

Voor een dame van 78 jaar ben ik op zoek naar een dame die graag iets leuks met mw. wil ondernemen. Mw. haar partner gaat graag op donderdagmiddag fietsen maar kan dit nu niet i.v.m. zijn vrouw. Maar door omstandigheden kan mw niet alleen thuisblijven (geen geheugenproblemen). Wie zou mw. gezelschap willen houden en met mw. ,als het weer het toelaat, een blokje willen gaan. Voor het wandelen buitenshuis gebruikt mw. haar rollator. Mw. heeft een slecht gehoor dus graag hard en duidelijk articuleren. Na een eerste kennismaking kijken we na een paar keer hoe het gaat om definitieve afspraken rondom het vrijwilligerswerk te maken. Vrijwillig medewerkers horen net zo goed bij Surplus als betaalde medewerkers. Je wordt goed gefaciliteerd, krijgt een contract, bent verzekerd en krijgt reiskostenvergoeding (indien van toepassing). Je krijgt scholing & ondersteuning en af en toe een gezellig samenzijn aangeboden, en je bent desgewenst interne kandidaat bij vacatures. Heb je nog vragen mail of bel even. Mocht je nog vragen hebben over de vacature zoek dan even contact.

Structureel

Anderen bekeken ook

Zundert

Vrijwilligster voor de woensdag

Amarant Werkt

Voor een 46-jarige cliënte met een licht verstandelijke beperking, zij woont zelfstandig in een appartement in Zundert, zijn wij op zoek naar een vrijwilligster. Een vrijwilligster die op woensdag in de even weken beschikbaar is om samen te wandelen, knutselen of iets drinken op het terras. De cliënte is een rustige dame maar kan gezellig kletsen wanneer zij zich op haar gemak voelt. De Oude drukkerij in Zundert is een woonvoorziening van Amarant met 24 uurs - begeleiding. De Oude Drukkerij biedt ondersteuning aan licht -en matig verstandelijk beperkte volwassenen. Er wordt van de cliënten een bepaalde mate van zelfstandigheid en inzet verwacht. Cliënten wonen in een eigen appartement met eigen voorzieningen. Wat breng jij mee Je bent, bij voorkeur, een vrouw (leeftijd maakt niet uit). Je bent op woensdag in de even weken beschikbaar; de frequentie is uiteraard bespreekbaar.

Structureel
Zundert

Weekend tijd?

Surplus Welzijn Zundert

Lola (97 jaar) uit Zundert, een echte Zundertse, woont in het centrum van Zundert in een leuk appartement. Ze zoekt een fijn iemand die met haar een spelletje wil doen, een (kleine) wandeling wil maken (met rollator) of een praatje wil houden. Voorheen was mevrouw actief betrokken bij activiteiten zoals kaarten, maar door haar leeftijd lukt het haar niet meer. Het is te druk en te veel. Om dat lege gevoel en de lange dagen van het weekend te doorbreken zou ze het fijn vinden als iemand op een vrijdag, zaterdag of zondag kan langskomen. Dag, tijden en frequentie ( hoe vaak ) maakt helemaal niet uit, alles is in overleg mogelijk. Wat bij jou uitkomt! Dat telt! Ben jij het maatje voor Lola?

Structureel
Zundert

Goede vriendschap

Surplus Welzijn Zundert

'Ik zoek een goede vriendschap, iemand die ook wil genieten van het leven!' Gerard (78 jaar) zou het fijn vinden om met iemand een goede vriendschap op te bouwen. Iemand die houdt van een goed gesprek, kopje koffie/thee wil drinken, samen er op uit, zolang het maar gezellig is. Voor Gerard is het 'zijn' al goed. Gerard is sociaal, eerlijk en in voor een praatje. Hij staat altijd voor een ander klaar en is bereid om je te helpen. In de zomerperiode genieten van het buitenweer op een terras met een lekker verkoelend drankje doet Gerard ook altijd goed. Gerard kijkt en volgt graag sport. Hij heeft kennis en ervaring in groot transport en hard werken met de handen. Ben jij ook op zoek naar een vriendschap? Om met iemand samen op te trekken als vrienden? Dan ben jij mogelijk de match voor Gerard!

Structureel
Zundert

Breng jij een glimlach op zijn gezicht?

Avoord

Als je binnenkomt, moet hij even wennen, maar al snel weet hij het weer: je komt voor hém! Je drinkt even een kopje koffie samen en dan gaan jullie samen naar buiten om een wandeling of duofietsritje te maken. Samen geniet je van het zonnetje en voldaan keren jullie weer terug. Deze oudere meneer woont op een zorgappartement in De Willaert. Dit is een bewoner met dementie en om structuur aan te bieden is het wenselijk om elke week op dezelfde dag te komen. Dhr. heeft iemand nodig die zich niet zomaar af laat wimpelen, want er is wel wat overredingskracht nodig om dhr. mee naar buiten te krijgen. Maar is hij eenmaal weg dan geniet hij met de volle 100% Wat verwachten we van je? Je bent sociaal en maakt gemakkelijk een praatje. Bij voorkeur kun je een rolstoel duwen, maar is dat te zwaar en ga je liever bij iemand op bezoek om een spelletje te spelen en/of wat te kletsen dan is dat ook heel fijn! Wat bieden wij? Een omgeving waarin je met een lach wordt verwelkomd; Een goede uitleg om veilig op stap te gaan met de rolstoel; Je gaat werken bij een organisatie waar de randvoorwaarden voor vrijwilligerswerk goed geregeld zijn (vrijwilligersovereenkomst, VOG, scholing, verzekeringen).

Structureel
Jongeren
Zundert

Groene vingers gezocht

Surplus Welzijn Zundert

Houd jij van tuinieren? Help je graag een ander? Dan zijn wij op zoek naar jouw groene vingers en hulp! Voor sommige mensen lukt het niet meer om (alleen) de tuin bij te houden. Met bepaalde en kleine tuinaanvragen kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning. Je kunt dan denken aan grasmaaien, onkruid wieden, planten water geven en eventueel snoeiwerk? Jij als vrijwilliger bepaalt of dit uitvoerbaar is. Ben jij de groene held die wij zoeken? Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Zundert

Vrijwilligers Zonnebloembloemafdeling Zundert

De Zonnebloem afdeling Zundert

De plaatselijke Zonnebloemafdeling Zundert is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die zich in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Zonnebloemvrijwilligers gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren vakanties en activiteiten voor mensen die door een lichamelijke beperking vaker alleen zijn dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Als Zonnebloemvrijwilliger laat je deze mensen niet zitten. Je creëert momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren. Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is niet alleen leuk om te doen, het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken. Als nieuwe vrijwilliger word je als het even kan aan een of meerdere deelnemers gekoppeld. Op deze manier kan je een band opbouwen met deze deelnemers. Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken. Dan bekijken we samen waar jouw interesses liggen en hoe jij je het beste in kunt zetten. Neem contact op met Helen via een bericht.

Structureel
Etten-Leur, Zundert, Halderberge

Overblijfmedewerkers gezocht

Kinderopvang Kober

Omschrijving Kober kinderopvang is op zoek naar enthousiaste mensen die graag als overblijfmedewerker willen werken op basisscholen in de omgeving van Breda, Etten-Leur, Zundert en Roosendaal. Heb jij tussen de middag een paar uurtjes vrij om samen met de kinderen een boterham te eten, spelen of lekker kletsen? Dan ben jij de overblijfmedewerker die wij zoeken. Dit is wat je gaat doen: Samen met het overblijfteam draag je zorg voor een gezellige en ontspannen sfeer. Tijdens het overblijven gaat het om capaciteiten als spelleider, scheidsrechter, schoonmaker en gespreksmaatje. Jouw capaciteiten zijn voor ons belangrijker dan een specifieke opleiding. Het is belangrijk dat je een groep kinderen een leuke, ontspannen en verantwoorde lunchpauze kunt bezorgen. Wie ben je en wat krijg je: Werken als overblijfmedewerker voor Kober is niet alleen bijzonder leuk om te doen, je kunt ook rekenen op een deskundige aanpak, fijne collega’s, scholing en begeleiding. Want achter je staat dé grootste organisatie voor professionele kinderopvang in West-Brabant. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van kinderen, ontvang je een belastingvrije vrijwilligersvergoeding en blijven je eigen kinderen gratis over op de dagen dat jij werkt. Ben je benieuwd wat wij zoeken in een overblijfmedewerkers? Hieronder vind je een paar punten waar wij veel waarde aan hechten. • Je hebt tussen de middag een aantal uur vrij • Je spreekt goed Nederlands om met kinderen te communiceren • Je bent enthousiast en open Over deze organisatie: Gelijke ontwikkelkansen voor ieder kind. Daar draait het om bij Kober kinderopvang. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar bevlogen mensen die kinderen willen helpen om de wereld te ontdekken en avonturen te beleven. Enthousiast? Kom werken bij Kober! Voor de Gemeente zou ik dit doen: Kober kinderopvang is op zoek naar enthousiaste mensen die graag als overblijfvrijwilliger willen werken op basisscholen in de omgeving van Breda, Etten-Leur, Zundert en Roosendaal. Heb jij tussen de middag een paar uurtjes vrij om samen met de kinderen een boterham te eten, spelen of lekker kletsen? Dan ben jij de overblijfvrijwilliger die wij zoeken.

Structureel
Zundert

Kortdurende klusjes

Surplus Welzijn Zundert

Mevrouw Bosch* (84) uit Zundert probeert zoveel mogelijk nog zelf(standig) ondanks haar gezondheid en fysieke gesteldheid. Helaas geldt dat niet alles zelf nog gedaan kan worden, maar met een (eenmalige) helpende hand en sommige dingen samen op te pakken, lukt dat wel. Het gaat puur om praktische hulpvragen van mevrouw, voor haar hoeft het geen sociale gelegenheid te zijn. Er zijn meerdere klussen, maar mevrouw staat er voor open dat de klussen ook opgedeeld kunnen worden en uitgevoerd door meerdere personen. Ook al kies je voor 1 klus of taak, daarmee maak je mevrouw al blij! 1. Boodschappen doen (samen). Denk hierbij aan het halen van een karretje of mandje en het duwen hiervan. Mevrouw weet zelf welke boodschappen zij nodig heeft. Dit zijn vaak kleine boodschapjes. 2. Benzine tanken in België (samen). Denk hierbij aan het plaatsen van de slang. Jullie kunnen eventueel samen rijden in haar auto; zo kan zij daarna zelf betalen. 3. Vuilniszakken naar depot brengen in de buurt van haar woning. Ze kan zelf de volle vuilniszakken niet meer dragen. Dit kan eenmalig / structureel op een afgesproken moment. Of als je in de buurt woont dat je die van haar mee kan en wil nemen. 4. glas wegbrengen. 5. eenmalig klusje in huis wanneer ze iets heeft; denk aan lamp vervangen, iets afhalen van een hogere plank. Een optie is dat zij bepaalde klusjes kan opsparen als dat beter uitkomt. Spreekt één of meerdere klusjes jou aan? Dit kan eenmalig zijn, structureel of eens in de zoveel tijd. Klusjes verdelen kan zeker ook. Wanneer? Dat maakt voor mevrouw niet uit. Dit kan in overleg. Tijd? Gezien mevrouw de tijd nodig heeft om zich klaar te maken in de ochtend, komt vroeg in de ochtend niet goed uit, maar verder kan alles in overleg. Einde van de ochtend, middag of avond. *fictieve naam

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen