csrf
Zundertvoorelkaar logo
Zundertvoorelkaar

Hulp Oekraïense opvang

De gemeente Zundert heeft op dit moment twee opvanglocaties: - een regulier opvang aan de Laguitensebaan 45-B in Rijsbergen. Dit is sinds april 2022 open. Hier verblijven circa 60 Oekraïense vluchtelingen. - een noodopvang aan de Ettenseweg 70 in Rijsbergen. Deze is open van december 2023 tot eind april 2024. Hier is plek voor 44 Oekraïense vluchtelingen. - in 2024 in de Krabbebossen. Op de locaties kunnen wij de volgende hulp goed gebruiken: - begeleiden en/of informeren over openbare ruimtes, locaties, evenementen en activiteiten die in de omgeving zijn waar zij eventueel naar toe kunnen en/of aan kunnen sluiten. Het er naartoe begeleiden. - uitleggen over 'cultuur' Nederland zoals wetten, regels, afspraken, normen, waarden, etc. die toepasbaar zijn in hun situaties. - begeleiden naar zelfredzaamheid. - tolk. Heb je interesse in een van bovenstaand? of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! De gemeente is beheerder en aanspreekpunt op beide opvanglocaties. Op de opvang is een locatie manager aanwezig, en er is beveiliging. De gemeente ondersteunt de vluchtelingen waar en wanneer ze dat kan, zodat ze mee kunnen doen in onze maatschappij. Zoals ondersteuning bij het vinden van werk tot zorg en onderwijs. Opening van een nieuwe opvanglocatie in 2024 Dit voorjaar sluit de noodopvang. Daarna opent de gemeente een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Deze opvang komt op De Krabbebossen in Rijsbergen en biedt ruimte aan 50 mensen. Het is voor de duur van drie jaar, met de mogelijkheid tot 2 keer 1 jaar verlenging.

Lees meer

structureel

Rijsbergen

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

De gemeente Zundert heeft op dit moment twee opvanglocaties:
- een regulier opvang aan de Laguitensebaan 45-B in Rijsbergen. Dit is sinds april 2022 open. Hier verblijven circa 60 Oekraïense vluchtelingen.
- een noodopvang aan de Ettenseweg 70 in Rijsbergen. Deze is open van december 2023 tot eind april 2024. Hier is plek voor 44 Oekraïense vluchtelingen.
- in 2024 in de Krabbebossen.

Op de locaties kunnen wij de volgende hulp goed gebruiken:
- begeleiden en/of informeren over openbare ruimtes, locaties, evenementen en activiteiten die in de omgeving zijn waar zij eventueel naar toe kunnen en/of aan kunnen sluiten. Het er naartoe begeleiden.
- uitleggen over 'cultuur' Nederland zoals wetten, regels, afspraken, normen, waarden, etc. die toepasbaar zijn in hun situaties.
- begeleiden naar zelfredzaamheid.
- tolk.

Heb je interesse in een van bovenstaand? of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

De gemeente is beheerder en aanspreekpunt op beide opvanglocaties. Op de opvang is een locatie manager aanwezig, en er is beveiliging. De gemeente ondersteunt de vluchtelingen waar en wanneer ze dat kan, zodat ze mee kunnen doen in onze maatschappij. Zoals ondersteuning bij het vinden van werk tot zorg en onderwijs.

Opening van een nieuwe opvanglocatie in 2024
Dit voorjaar sluit de noodopvang. Daarna opent de gemeente een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Deze opvang komt op De Krabbebossen in Rijsbergen en biedt ruimte aan 50 mensen. Het is voor de duur van drie jaar, met de mogelijkheid tot 2 keer 1 jaar verlenging.

Praktische informatie

Locatie

Rijsbergen

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zundert voor Elkaar

Zundert

Overdag koken

Zundert voor Elkaar

Sta jij graag in de keuken? En vind jij het leuk om voor andere mensen te koken? JA? Dan zijn wij van huiskamer Wernhout op zoek naar jou! Je hoeft geen kok te zijn, ook een opleiding is niet nodig, maar het kookplezier moet voorop staan! Onze eters, gemiddeld een groep van 12 mensen, eten elke donderdagmiddag (tussen de middag) een warme maaltijd. Ben jij bereid om op een donderdag ochtend / middag de maaltijden vers klaar te maken voor onze groep? Dan ben jij de (hobby)kok die wij zoeken! Of kook je liever samen met iemand? geen probleem! Dit hoeft niet elke week te zijn, hoe vaak je wil en kan is allemaal bespreekbaar. Met één keer per maand zijn wij al erg blij. De mooie keuken van het Wierenbos mogen wij gebruiken, dus er is volop ruimte om lekker te koken. Ben jij die (hobby)kok die wij in Wernhout goed kunnen gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Zundert

Hockey zoekt bestuursleden

Zundert voor Elkaar

Bestuursleden gezocht! De Zundertse Hockey Club zoekt bestuursleden Ben jij op zoek naar een zinvolle manier om je talenten in te zetten zonder dat het veel tijd kost? Word dan onze Secretaris voor ledenadministratie & communicatie! Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het beheer van essentiële processen, denk hierbij als eerste aanspreekpunt via het secretariaat en het bijhouden van de ledenadministratie. Je motiveert en coördineert commissies en draagt bij aan het vormgeven van ons beleid. Daarnaast zoeken we ook een Algemeen bestuurslid voor accommodatie & materialen. Hierbij onderhoud en beheer je ons paviljoen en velden, inclusief de bar. Je keurt de velden voor trainingen en wedstrijden en zorgt voor het beheer van de materialen. En geen zorgen, je hoeft niet alles zelf te doen; jouw rol is vooral coördinerend. Maak een impact op onze vereniging zonder dat het veel van je tijd vergt. Het kost gemiddeld slechts 2 uur per week! Doe mee en word deel van ons enthousiaste bestuur! Heb je nog vragen neem dan contact op met voorzitter@dezundertsehockeyckub.nl

Structureel

Anderen bekeken ook

Zundert

1000 poot gezocht met een lege maandag

Surplus Welzijn Zundert

Ben je een gezellige 1000 poot die nog een gaatje in zijn agenda heeft op maandag tussen 10.00 uur en 16.00 uur? Lees dan vooral even verder. Iedere maandag komt een leuke groep ouderen uit Rijsbergen bij elkaar. Samen drinken zij een bakkie, doen een activiteit, eten samen en maken er dan ook weer een leuke middag van met daarin verschillende activiteiten. Er is al een vaste groep vrijwilligers betrokken bij deze deelnemers op maandag maar nieuwe vrijwilligers zou toch wel heel fijn zijn. 1 of 2 x per maand wordt je dan ingezet samen met een andere vrijwilliger. De taken die er die dag zijn voer je uit. Soms gaan we sjoelen en de week erop doen we juist een geheugenspel. Voor ieder wat wils. We kijken zeker naar waar je talenten en kwaliteiten liggen. Wil je eens komen kijken of wij de groep zijn waar jij je uren aan wilt schenken zoek dan even contact. Je loopt 2x mee om te kijken of we de juiste match zijn en dan schrijven we je definitief in. Heb je nog vragen mail of bel even.

Structureel
Jongeren
Zundert

Vrijwilliger voor vieringen

Amarant Werkt

Ben jij beschikbaar op zaterdagavond? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het Dorpshuis in Rijsbergen, waar één keer in de twee weken op zaterdag een viering wordt georganiseerd van 19.00-20.00 uur voor de bewoners van Leijakkerplein, zijn wij op zoek naar een koster. De werkzaamheden van de koster betreffen: opening van het Dorpshuis kerkattributen zoals altaar, tabernakel, kleedjes, kaarsen, kruis, microfoon, tafel voor altaar, stoelen en keyboard klaar zetten; de lichten goed (aan)zetten. openen en sluiten van de deuren Ter ondersteuning van de koster zijn wij (ook) op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij het klaar zetten van de stoelen en tafels en het opruimen hiervan. Als laatste zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de koffie en thee na de vieringen wil verzorgen. Er kan ook een combi worden gemaakt in de werkzaamheden m.b.t. stoelen en tafels klaarzetten en opruimen en het zetten van koffie en thee nadat de kerkviering is afgelopen. Het Dorpshuis wordt, naast vieringen, ook voor andere doeleinden gebruikt. Er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden aan cliënten. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn: knutselen, sjoelen, disco en een film draaien. Wat breng jij mee • Je hebt affiniteit met mensen met een matig –tot ernstig verstandelijke beperking. • Je bent tweewekelijks of per 4 weken beschikbaar om op zaterdag van 18.30 tot 20.45 uur aanwezig te zijn bij de vieringen in Rijsbergen. De frequentie is uiteraard bespreekbaar!

Structureel
Zundert

Ondersteuning tijdens Eindexamens

Mencia Sandrode

Lijkt het u leuk om een actieve rol te vervullen op Mencia Sandrode, of kent u iemand die het leuk zou vinden om ons op school te ondersteunen? Tijdens de eindexamens kunnen we de hulp van ouder(s)/verzorger(s) en/of gepensioneerden goed gebruiken! Hoe werkt het? Onze roostermaker zal voordat de examens beginnen contact met u opnemen om te vragen op welke dagen u beschikbaar bent. Als u uw beschikbaarheid hebt doorgegeven plannen we u in als surveillant en ontvangt u van ons een rooster met dagen en tijden waarop we u verwachten. Welke taak vervult u? Als surveillant houdt u (zelfstandig) toezicht op een groep leerlingen die een schoolexamen maakt. U houdt de aanwezigheid bij en zorgt dat de toetsen nadat deze gemaakt zijn op de juiste plek terecht komen. Alvorens u de eerste keer komt surveilleren verzorgen wij een instructie waarin wordt uitgelegd wat de regels en afspraken op school zijn en hoe wij met elkaar samenwerken. Hoe kunt u zich opgeven? Maak uw interesse kenbaar door uw naam en telefoonnummer door te geven via e-mail mvdbroek@mencia.nl. Wij nemen daarna contact met u op voor een kennismaking.

Structureel
Zundert

Kilometer vreter!

Surplus Welzijn Zundert

Word jij onze nieuwe chauffeur? Als chauffeur op de BoodschappenPlusBus rijdt u de klanten vanaf het huisadres naar wisselende bestemmingen in Zundert en wijde omgeving en brengt hen daarna weer thuis. U vervoert de klanten bijvoorbeeld voor een middagje winkelen, een bezoekje aan een museum of u brengt de klant naar een bank of postkantoor. U bent niet alleen chauffeur, ook begeleiding is een onderdeel van de functie. Denk bijvoorbeeld aan een rit naar de supermarkt waarbij u ook mee de winkel ingaat. Als chauffeur heeft u met diverse mensen contact en een afwisselende dag invulling. Chauffeurs noemen dat samen met de waardering van de klanten de fijnste aspecten van het werk. In de bus is plaats voor maximaal 7 klanten en een begeleider. De chauffeur beschikt over een geldig B-rijbewijs en over ruime rijervaring. U bent stressbestendig, hebt een goed concentratievermogen en een goede gezondheid. U beschikt over een redelijke conditie en bent in staat rolstoelen en rollators stevig te verankeren of vast te zetten in de bus. Daarnaast is het belangrijk dat u geduldig en sociaal bent, zowel ten opzichte van de klanten als in het verkeer. Wanneer: Dinsdag van 08.30 tot 17.00 of alleen een dagdeel mag ook.

Structureel
Zundert

ANWB AutoMaatje

Surplus Welzijn Zundert

ANWB AutoMaatje is een uitkomst voor inwoners van de gemeente Zundert die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Het werkt heel eenvoudig. Als chauffeur rijd je minder mobiele mensen naar de plaats van bestemming in je eigen auto. Het kunnen korte ritten zijn binnen gemeente Zundert zoals naar de kapper, het ziekenhuis of de markt. Het kunnen ook langere ritten zijn buiten gemeente Zundert. De vrijwilligers doen dit tegen een geringe onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer. Als chauffeur kun je zelf bepalen op welke dagdelen je zou willen rijden en je kunt bij elke rit bepalen of het jou uitkomt. Het zijn veelal ouderen die erg blij zijn met AutoMaatje. Door een ritje wat gereden wordt door de chauffeur kunnen zij weer zelfstandig deelnemen in de maatschappij en meer uit huis komen. Als chauffeur maak je voor hen echt het verschil! JIJ… • Hebt een geldig rijbewijs (B) • Bent in het bezit van een auto • Kunt een VOG overleggen met Heb je vragen en/of interesse neem dan contact op met Jessica van Surplus.

Structureel
Jongeren
Zundert

Vacature gastvrouw/gastheer

Vogelrevalidatiecentrum

Voor onze educatieve ruimte zijn we op zoek naar een representatieve en enthousiaste gastvrouw of -heer die integer is, de Nederlandse taal goed beheerst en affiniteit heeft met onze natuur. Je verwelkomt bezoekers vriendelijk, verkoopt een drankje, informeert hen en maakt ze wegwijs. Ook weet je de verkopen goed te registreren op het kassasysteem. Bij drukte blijf je kalm en als het stil is dan neem je initiatief om de educatieve ruimte en de keuken netjes te houden. De gastvrouw/gastheer is bereid om minimaal één vaste dag per 2 weken ingeroosterd te worden waarbij dit ook op zondag of zaterdag of een avond kan zijn. Je werkt nauw samen met onze gidsen die natuureducatieve presentaties en rondleidingen door ons opvangcentrum verzorgen én met onze winkelvrijwilligers, en je voelt je als teamspeler daarin goed thuis. Bij excursies verzorg je samen met de ingeplande gidsen de catering voor een groep.

Structureel
Zundert

Vacature Dierverzorging

Vogelrevalidatiecentrum

We zijn voor in de weekenden op zoek naar een enthousiaste dierverzorgingsvrijwilliger die affiniteit heeft met natuur, hart heeft voor dieren en niet bang is om de handen vies te maken. Als vrijwilliger dierverzorging maak je onderdeel uit van het Team Dierverzorging waarbinnen je nauw samenwerkt met de anderen die op dezelfde dag de dieren komen verzorgen. Je bent sterk in het omgaan met dieren, je bent nauwkeurig, sociaal en communicatief vaardig. Bij drukte blijf je kalm en als het stil is, neem je initiatief om achterstallige klusjes op te pakken en de opvangruimten netjes te houden. De vrijwilliger dierverzorger is minimaal 14 jaar oud en bereid om minimaal één vaste dag of twee vaste halve dagen per week ingeroosterd te worden. De werktijden zijn van 9.00 tot 16.30 uur.

Structureel
Zundert

Wij zoeken vrijwilligers

Met je hart Zundert

Kwetsbare, alleenwonende ouderen hebben uw steun hard nodig. Help mee. Vrijwilligers krijgen max. 4 ouderen toegewezen om te begeleiden en hoeven maar een keer per maand een aardigheid af te geven, een praatje te houden of gezellig mee te eten bij een lunch of diner in een restaurant. Als je een keer verhinderd bent, zorgen wij voor een vervanger. Meer informatie of aanmelden via een reactie op dit bericht. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de samen met ons een welkom team willen vormen in de gemeente Zundert en de dorpskernen Rijsbergen, Achtmaal, Wernhout en Klein-Zundert.

Structureel
Zundert

Is Nederlands jou goedste vak (Taalmaatje)

Surplus Welzijn Zundert

Het project taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Hiermee vergroot je de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers, zodat zij gemakkelijker hun weg vinden in de samenleving. De activiteiten van een vrijwilliger taalmaatjes zijn heel divers zoals: • woordenschat vergroten en spreekvaardigheid verbeteren • samen gesprekken oefenen, zoals bellen naar de tandarts om een afspraak te maken • leesvaardigheid verbeteren • ondersteunen bij huiswerk/examen als de deelnemer een cursus Nederlands volgt • samen een activiteit ondernemen, zoals boodschappen doen in een supermarkt of naar de bibliotheek Als taalmaatje kun jij het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week of per maand (dit bepaal jij zelf) geef je iemand de kans om zijn of haar Nederlandse taal te verbeteren in de praktijk. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Help dan mee!

Structureel
Jongeren