csrf
Zundertvoorelkaar logo
Zundertvoorelkaar

Vrijwilliger voor vieringen

Ben jij beschikbaar op zaterdagavond? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het Dorpshuis in Rijsbergen, waar één keer in de twee weken op zaterdag een viering wordt georganiseerd van 19.00-20.00 uur voor de bewoners van Leijakkerplein, zijn wij op zoek naar een koster. De werkzaamheden van de koster betreffen: opening van het Dorpshuis kerkattributen zoals altaar, tabernakel, kleedjes, kaarsen, kruis, microfoon, tafel voor altaar, stoelen en keyboard klaar zetten; de lichten goed (aan)zetten. openen en sluiten van de deuren Ter ondersteuning van de koster zijn wij (ook) op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij het klaar zetten van de stoelen en tafels en het opruimen hiervan. Als laatste zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de koffie en thee na de vieringen wil verzorgen. Er kan ook een combi worden gemaakt in de werkzaamheden m.b.t. stoelen en tafels klaarzetten en opruimen en het zetten van koffie en thee nadat de kerkviering is afgelopen. Het Dorpshuis wordt, naast vieringen, ook voor andere doeleinden gebruikt. Er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden aan cliënten. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn: knutselen, sjoelen, disco en een film draaien. Wat breng jij mee • Je hebt affiniteit met mensen met een matig –tot ernstig verstandelijke beperking. • Je bent tweewekelijks of per 4 weken beschikbaar om op zaterdag van 18.30 tot 20.45 uur aanwezig te zijn bij de vieringen in Rijsbergen. De frequentie is uiteraard bespreekbaar!

Lees meer

structureel

Rijsbergen

Maximaal 3 deelnemers

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Ben jij beschikbaar op zaterdagavond? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het Dorpshuis in Rijsbergen, waar één keer in de twee weken op zaterdag een viering wordt georganiseerd van 19.00-20.00 uur voor de bewoners van Leijakkerplein, zijn wij op zoek naar een koster. De werkzaamheden van de koster betreffen:

opening van het Dorpshuis
kerkattributen zoals altaar, tabernakel, kleedjes, kaarsen, kruis, microfoon, tafel voor altaar, stoelen en keyboard klaar zetten;
de lichten goed (aan)zetten.
openen en sluiten van de deuren

Ter ondersteuning van de koster zijn wij (ook) op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij het klaar zetten van de stoelen en tafels en het opruimen hiervan. Als laatste zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de koffie en thee na de vieringen wil verzorgen. Er kan ook een combi worden gemaakt in de werkzaamheden m.b.t. stoelen en tafels klaarzetten en opruimen en het zetten van koffie en thee nadat de kerkviering is afgelopen.

Het Dorpshuis wordt, naast vieringen, ook voor andere doeleinden gebruikt. Er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden aan cliënten. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn: knutselen, sjoelen, disco en een film draaien.

Wat breng jij mee
• Je hebt affiniteit met mensen met een matig –tot ernstig verstandelijke beperking.
• Je bent tweewekelijks of per 4 weken beschikbaar om op zaterdag van 18.30 tot 20.45 uur aanwezig te zijn bij de vieringen in Rijsbergen. De frequentie is uiteraard bespreekbaar!

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 3 uur

Het mag ook elke maand of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Rijsbergen

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 3 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Zundert

Vrijwilligers gezocht voor Met je hart Zunder

Met je hart Zundert

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de samen met ons een welkom team willen vormen in de gemeente Zundert en de dorpskernen Rijsbergen, Achtmaal, Wernhout en Klein-Zundert. Ben jij een warmhartige persoon die in de gemeente Zundert woont? Wil je iets betekenen voor ouderen die zelfstandig thuis wonen en eenzaamheidsgevoelens ervaren? Dan hebben we jou nodig! Wat ga je doen? Uiteten met vergeten ouderen. Je gaat 1 keer per maand gezellig langs bij ouderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Waarom vrijwilliger worden bij Met je hart? Je maakt waardevolle ontmoetingen mogelijk voor ouderen in Zundert. Samen strijden we tegen eenzaamheid. Interesse? Meer informatie? Neem gerust contact met ons op! Stuur een mail naar metjehartzundert@gmail.com of bel ons op 076 8892124. Sluit je aan bij ons enthousiaste team!

Structureel
Jongeren
Zundert

Meehelpen op ecol. pluktuin Gewoon Buiten

Pluktuin Gewoon Buiten

Stg Pluktuin Gewoon Buiten is een ecologische pluktuin. We verbouwen allerlei groentes, kruiden en kleinfruit voor de oogst-deelnemers die een abonnement hebben. Ook hebben we hartje zomer plukbloemen. Doe je mee met ons leuke tuinteam? Om alles goed te regelen werken we drie dagdelen vast op de tuin, dinsdagavond, woensdagmiddag en zaterdagmorgen. We bieden een mooie en gezonde plek om buiten te werken en een gezellige werkomgeving. We vragen enthousiasme en interesse in de natuur. Je hoeft nog niets te weten van het groeien en bloeien. We zijn met een leuk team van tuinwerkers en leren veel met en van elkaar. Er wordt verwacht dat je minimaal een dagdeel per week meewerkt. Wil je meer info? Stuur dan een bericht. Je kan ook bellen naar 06-37610265

Structureel
Zundert

Gezellig gezelschap / verhaal kwijt

Surplus Welzijn Zundert

Miranda (76) uit Rijsbergen zoekt een maatje waar gezelligheid voorop staat. Samen een kopje koffie drinken, kletsen, een wandeling maken, ergens naartoe etc. het maakt haar niets uit! Ze wordt geopereerd en kan daarna juist het gezelschap extra goed gebruiken. Miranda is een sociale vrouw die graag in gesprek is. Ze denkt graag mee over de invulling. Miranda is zoals ze zelf zegt een gemakkelijk persoon. Daarnaast vindt Miranda het ook fijn om met iemand haar verhaal te kunnen delen. Ben jij de persoon die met Miranda eropuit wil gaan? of een gezellig praatje wil houden? Jullie bespreken samen wat de wensen zijn, zodat het voor allebei leuk is! Wanneer en hoe vaak? Alles is goed en in overleg te bespreken. Wekelijks of per 2 weken of maandelijks? Of juist in contact via telefoon om af te stemmen wat uitkomt of juist met goed weer? Voor Miranda is alles prima!

Structureel
Zundert

Groene vingers gezocht

Surplus Welzijn Zundert

Houd jij van tuinieren? Help je graag een ander? Dan zijn wij op zoek naar jouw groene vingers en hulp! Voor sommige mensen lukt het niet meer om (alleen) de tuin bij te houden. Met bepaalde en kleine tuinaanvragen kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning. Je kunt dan denken aan grasmaaien, onkruid wieden, planten water geven en eventueel snoeiwerk? Jij als vrijwilliger bepaalt of dit uitvoerbaar is. Ben jij de groene held die wij zoeken? Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact met ons op!

Structureel
Jongeren
Zundert

HELP JIJ JONGEREN IN AZC RIJSBERGEN?

Vluchtelingen Werk, locatie Breda

Zoek jij een vrijwilligersfunctie waarmee je het verschil maakt voor een grote groep asielkinderen? Wil jij je vrije tijdinvullen op een manier die een levenslange indruk maakt? Zet je dan in voor Time4You van Vluchtelingenwerk. Op AZC Rijsbergen organiseren wij elke dinsdagavond dit project om jongeren te helpen om hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale vaardigheden te vergroten in een voor hen nieuwe nog onbekende omgeving. Met jouw inzet organiseer je wekelijks spelenderwijs activiteiten om kinderen beter in hun vel te laten zitten. In groepsvorm speel je spelletjes, werk je aan creatieve uitingen en ga je het gesprek aan op een manier die bijdraagt aan het vergroten van hun welbevinden. Jouw taakomschrijving: • Je draait samen met collega's (stagiaires en vrijwilligers) een Time4You voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar • Je bereidt het wekelijkse Time4You voor. • Je draagt bij aan het inhoudelijk vormgeven van de bijeenkomsten. • Je informeert, signaleert en verwijst na overleg met de teamleider door. • Je houdt de wekelijkse presentielijsten bij. Wat mag je van ons verwachten: • Boeiend en leerzaam werk binnen een enthousiast team van collega’s. • Basisscholing en vervolgtrainingen. • Landelijke bijeenkomsten speciaal voor vrijwilligers Time4You. • Ondersteuning door beroepskrachten. • Reiskostenvergoeding. • WA- en ongevallenverzekering.

Structureel
Zundert

Rondje met de hond

Surplus Welzijn Zundert

Laat jij de hond van mevrouw uit? In het dorp Rijsbergen woont mevrouw Van den Ven*. Zij zoekt voor specifieke momenten iemand die haar kan helpen met het uitlaten van de hond. Die specifieke momenten zijn alleen kort nadat zij chemo heeft gehad. Zij is op die momenten zo uitgeput dat zij niet in staat is om haar hond uit te laten. Dit gaat maar over een paar dagen en dan gaat het wel weer. De hond is een kruising van een poedel en een Cairnterriër. Het is een lieve hond. Wie houdt er van honden en vindt het niet erg om een rondje te lopen met de hond van mevrouw Van de Ven? Dit kan ook met meerdere mensen. Je kan het ook afwisselen. Zorg jij dat de hond even zijn rondje kan maken? Neem dan contact met ons op! Wanneer en hoe vaak? in overleg met mevrouw. *fictieve naam. Echte naam is bij ons bekend.

Eenmalig
Jongeren
Zundert

Kilometer vreter!

Surplus Welzijn Zundert

Word jij onze nieuwe chauffeur? Als chauffeur op de BoodschappenPlusBus rijdt u de klanten vanaf het huisadres naar wisselende bestemmingen in Zundert en wijde omgeving en brengt hen daarna weer thuis. U vervoert de klanten bijvoorbeeld voor een middagje winkelen, een bezoekje aan een museum of u brengt de klant naar een bank of postkantoor. U bent niet alleen chauffeur, ook begeleiding is een onderdeel van de functie. Denk bijvoorbeeld aan een rit naar de supermarkt waarbij u ook mee de winkel ingaat. Als chauffeur heeft u met diverse mensen contact en een afwisselende dag invulling. Chauffeurs noemen dat samen met de waardering van de klanten de fijnste aspecten van het werk. In de bus is plaats voor maximaal 7 klanten en een begeleider. De chauffeur beschikt over een geldig B-rijbewijs en over ruime rijervaring. U bent stressbestendig, hebt een goed concentratievermogen en een goede gezondheid. U beschikt over een redelijke conditie en bent in staat rolstoelen en rollators stevig te verankeren of vast te zetten in de bus. Daarnaast is het belangrijk dat u geduldig en sociaal bent, zowel ten opzichte van de klanten als in het verkeer. Wanneer: Dinsdag van 08.30 tot 17.00 of alleen een dagdeel mag ook.

Structureel
Zundert

ANWB AutoMaatje

Surplus Welzijn Zundert

ANWB AutoMaatje is een uitkomst voor inwoners van de gemeente Zundert die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Het werkt heel eenvoudig. Als chauffeur rijd je minder mobiele mensen naar de plaats van bestemming in je eigen auto. Het kunnen korte ritten zijn binnen gemeente Zundert zoals naar de kapper, het ziekenhuis of de markt. Het kunnen ook langere ritten zijn buiten gemeente Zundert. De vrijwilligers doen dit tegen een geringe onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer. Als chauffeur kun je zelf bepalen op welke dagdelen je zou willen rijden en je kunt bij elke rit bepalen of het jou uitkomt. Het zijn veelal ouderen die erg blij zijn met AutoMaatje. Door een ritje wat gereden wordt door de chauffeur kunnen zij weer zelfstandig deelnemen in de maatschappij en meer uit huis komen. Als chauffeur maak je voor hen echt het verschil! JIJ… • Hebt een geldig rijbewijs (B) • Bent in het bezit van een auto • Kunt een VOG overleggen met Heb je vragen en/of interesse neem dan contact op met Jessica van Surplus.

Structureel
Jongeren