csrf
Zundertvoorelkaar logo
Zundertvoorelkaar

Wij zoeken vrijwilligers

Kwetsbare, alleenwonende ouderen hebben uw steun hard nodig. Help mee. Vrijwilligers krijgen max. 4 ouderen toegewezen om te begeleiden en hoeven maar een keer per maand een aardigheid af te geven, een praatje te houden of gezellig mee te eten bij een lunch of diner in een restaurant. Als je een keer verhinderd bent, zorgen wij voor een vervanger. Meer informatie of aanmelden via een reactie op dit bericht. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de samen met ons een welkom team willen vormen in de gemeente Zundert en de dorpskernen Rijsbergen, Achtmaal, Wernhout en Klein-Zundert.

Lees meer

structureel

Rijsbergen

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Kwetsbare, alleenwonende ouderen hebben uw steun hard nodig. Help mee.
Vrijwilligers krijgen max. 4 ouderen toegewezen om te begeleiden en hoeven maar een keer per maand een aardigheid af te geven, een praatje te houden of gezellig mee te eten bij een lunch of diner in een restaurant.
Als je een keer verhinderd bent, zorgen wij voor een vervanger.
Meer informatie of aanmelden via een reactie op dit bericht.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de samen met ons een welkom team willen vormen in de gemeente Zundert en de dorpskernen Rijsbergen, Achtmaal, Wernhout en Klein-Zundert.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 1 uur

Locatie

Rijsbergen

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Zundert

Gezellig gezelschap / verhaal kwijt

Surplus Welzijn Zundert

Miranda (76) uit Rijsbergen zoekt een maatje waar gezelligheid voorop staat. Samen een kopje koffie drinken, kletsen, een wandeling maken, ergens naartoe etc. het maakt haar niets uit! Ze wordt geopereerd en kan daarna juist het gezelschap extra goed gebruiken. Miranda is een sociale vrouw die graag in gesprek is. Ze denkt graag mee over de invulling. Miranda is zoals ze zelf zegt een gemakkelijk persoon. Daarnaast vindt Miranda het ook fijn om met iemand haar verhaal te kunnen delen. Ben jij de persoon die met Miranda eropuit wil gaan? of een gezellig praatje wil houden? Jullie bespreken samen wat de wensen zijn, zodat het voor allebei leuk is! Wanneer en hoe vaak? Alles is goed en in overleg te bespreken. Wekelijks of per 2 weken of maandelijks? Of juist in contact via telefoon om af te stemmen wat uitkomt of juist met goed weer? Voor Miranda is alles prima!

Structureel
Zundert

1000 poot gezocht met een lege maandag

Surplus Welzijn Zundert

Ben je een gezellige 1000 poot die nog een gaatje in zijn agenda heeft op maandag tussen 10.00 uur en 16.00 uur? Lees dan vooral even verder. Iedere maandag komt een leuke groep ouderen uit Rijsbergen bij elkaar. Samen drinken zij een bakkie, doen een activiteit, eten samen en maken er dan ook weer een leuke middag van met daarin verschillende activiteiten. Er is al een vaste groep vrijwilligers betrokken bij deze deelnemers op maandag maar nieuwe vrijwilligers zou toch wel heel fijn zijn. 1 of 2 x per maand wordt je dan ingezet samen met een andere vrijwilliger. De taken die er die dag zijn voer je uit. Soms gaan we sjoelen en de week erop doen we juist een geheugenspel. Voor ieder wat wils. We kijken zeker naar waar je talenten en kwaliteiten liggen. Wil je eens komen kijken of wij de groep zijn waar jij je uren aan wilt schenken zoek dan even contact. Je loopt 2x mee om te kijken of we de juiste match zijn en dan schrijven we je definitief in. Heb je nog vragen mail of bel even.

Structureel
Jongeren
Gilze en Rijen, Breda, Zundert

Paardenmeisje zoekt een fijne plek

Buurtgezinnen in Alphen, Baarle-Nassau en Gilze-Rijen

Deze jongedame van 13 jaar woont nog niet zo lang in Gilze mer haar moeder en broer(tje). Zij zoekt een fijne en warme plek in de buurt waar zij in het weekend welkom is om even op te laden. Zij is dol op dieren en vooral op paarden. Ben jij dat gezin met of zonder kinderen en met wat extra tijd en aandacht? Laat het me weten, wellicht kun je iets betekenen voor deze spontane dame!

Structureel
Zundert

Kilometer vreter!

Surplus Welzijn Zundert

Word jij onze nieuwe chauffeur? Als chauffeur op de BoodschappenPlusBus rijdt u de klanten vanaf het huisadres naar wisselende bestemmingen in Zundert en wijde omgeving en brengt hen daarna weer thuis. U vervoert de klanten bijvoorbeeld voor een middagje winkelen, een bezoekje aan een museum of u brengt de klant naar een bank of postkantoor. U bent niet alleen chauffeur, ook begeleiding is een onderdeel van de functie. Denk bijvoorbeeld aan een rit naar de supermarkt waarbij u ook mee de winkel ingaat. Als chauffeur heeft u met diverse mensen contact en een afwisselende dag invulling. Chauffeurs noemen dat samen met de waardering van de klanten de fijnste aspecten van het werk. In de bus is plaats voor maximaal 7 klanten en een begeleider. De chauffeur beschikt over een geldig B-rijbewijs en over ruime rijervaring. U bent stressbestendig, hebt een goed concentratievermogen en een goede gezondheid. U beschikt over een redelijke conditie en bent in staat rolstoelen en rollators stevig te verankeren of vast te zetten in de bus. Daarnaast is het belangrijk dat u geduldig en sociaal bent, zowel ten opzichte van de klanten als in het verkeer. Wanneer: Dinsdag van 08.30 tot 17.00 of alleen een dagdeel mag ook.

Structureel
Zundert

ANWB AutoMaatje

Surplus Welzijn Zundert

ANWB AutoMaatje is een uitkomst voor inwoners van de gemeente Zundert die minder mobiel zijn en geen redelijk vervoersalternatief hebben. Het werkt heel eenvoudig. Als chauffeur rijd je minder mobiele mensen naar de plaats van bestemming in je eigen auto. Het kunnen korte ritten zijn binnen gemeente Zundert zoals naar de kapper, het ziekenhuis of de markt. Het kunnen ook langere ritten zijn buiten gemeente Zundert. De vrijwilligers doen dit tegen een geringe onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer. Als chauffeur kun je zelf bepalen op welke dagdelen je zou willen rijden en je kunt bij elke rit bepalen of het jou uitkomt. Het zijn veelal ouderen die erg blij zijn met AutoMaatje. Door een ritje wat gereden wordt door de chauffeur kunnen zij weer zelfstandig deelnemen in de maatschappij en meer uit huis komen. Als chauffeur maak je voor hen echt het verschil! JIJ… • Hebt een geldig rijbewijs (B) • Bent in het bezit van een auto • Kunt een VOG overleggen met Heb je vragen en/of interesse neem dan contact op met Jessica van Surplus.

Structureel
Jongeren
Zundert

Is Nederlands jou goedste vak (Taalmaatje)

Surplus Welzijn Zundert

Het project taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Hiermee vergroot je de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers, zodat zij gemakkelijker hun weg vinden in de samenleving. De activiteiten van een vrijwilliger taalmaatjes zijn heel divers zoals: • woordenschat vergroten en spreekvaardigheid verbeteren • samen gesprekken oefenen, zoals bellen naar de tandarts om een afspraak te maken • leesvaardigheid verbeteren • ondersteunen bij huiswerk/examen als de deelnemer een cursus Nederlands volgt • samen een activiteit ondernemen, zoals boodschappen doen in een supermarkt of naar de bibliotheek Als taalmaatje kun jij het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week of per maand (dit bepaal jij zelf) geef je iemand de kans om zijn of haar Nederlandse taal te verbeteren in de praktijk. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Help dan mee!

Structureel
Jongeren